POlja gav guld första kvartalet

Under strecket
Publicerad
Annons

OSLO BP rapporterar sin högsta kvartalsvinst någonsin. Shell fördubblar resultatet, medan Exxon Mobil trefaldigar sitt.
ett brev uppmanas FDA att inte släppa Iressa på marknaden på grund av biverkningar, bland annat en allvarlig akut lungsjukdom som kallas ILD, interstitial lunginflammation. Denna drabbar ofta lungcancerpatienter i sena sjukdomsskeden och leder bland annat till svåra vävnadsskador på lungorna.
De internationella oljebolagen har tjänat grovt på att oljepriset varit det högsta på tolv år under det första kvartalet i år.

– Det går inte att bekräfta om detta beror på Iressa. Snarare verkar det som om andra cancerbehandlingar leder till dessa biverkningar i ännu högre grad, säger Staffan Ternby, informationschef vid Astra Zeneca i Sverige, till Näringsliv.
Lite elakt skulle man kunna säga att kriget i Irak därmed verkligen var ett oljekrig. Inte om den fysiska råvaran utan mellan pessimisterna och optimisterna på oljemarknaden. Den utdragna diplomatiska dragkampen innan kriget startade gjorde att perioden med höga oljepriser drogs ut. När det väl var avgjort att kriget skulle bryta ut föll oljepriset kraftigt.

Annons
Annons
Annons