Politisk expert: ”MP:s tidigare glans har falnat”

Miljöpartiets ena språkrör Gustav Fridolin kommer sannolikt att sitta kvar mandatperioden ut, trots partiets kriser, enligt en författare som skrivit en bok om partiet. Arkivbild.
Miljöpartiets ena språkrör Gustav Fridolin kommer sannolikt att sitta kvar mandatperioden ut, trots partiets kriser, enligt en författare som skrivit en bok om partiet. Arkivbild. Foto: Adam Ihse/TT

Ett rekordlågt stöd för Miljöpartiet i den senaste Sifo-mätningen och utspel om fotbojor för personer som ska avvisas. Det är tecken på att glansen slutligen försvunnit, säger en författare som skrivit en bok om partiet.

Under strecket
TT
Publicerad
Annons

I den senaste väljarbarometern får regeringspartiet Miljöpartiet rekordlåga 3,2 procent. Det är första gången på 15 år som Miljöpartiet hamnar under riksdagsspärren i en Sifo-mätning.

Mätningens låga resultat, trots att partiet på sista tiden fått igenom flera förslag inom sitt kärnområde miljö, är ett tecken på den vilsenhet som nu präglar partiet. Det anser Maggie Strömberg, politisk reporter på Ekot och författaren till boken om Miljöpartiet, ”Vi blev som dom andra.”

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons