X
Annons
X

POLITIKERENKÄT: Skolkade du i skolan?

Skolkade du i skolan?
Satt Sveriges toppolitiker alltid i skolbänken? SvD har frågat partiledarna om de har skolkat. (Fredrik Reinfeldt (M) har inte kunnat nås.) 
Jan Björklund (FP): –Ja, det har jag gjort. Det var inte speciellt mycket, men det var naturligtvis fel även då. Det berodde på lättja. Hade vuxenvärlden varit tydlig med upptäckt, registrering och sanktioner hade jag förmodligen inte skolkat.
Skolkade du i skolan? Satt Sveriges toppolitiker alltid i skolbänken? SvD har frågat partiledarna om de har skolkat. (Fredrik Reinfeldt (M) har inte kunnat nås.) Jan Björklund (FP): –Ja, det har jag gjort. Det var inte speciellt mycket, men det var naturligtvis fel även då. Det berodde på lättja. Hade vuxenvärlden varit tydlig med upptäckt, registrering och sanktioner hade jag förmodligen inte skolkat. Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX

Skolkade du i skolan? Satt Sveriges toppolitiker alltid i skolbänken? SvD har frågat partiledarna om de har skolkat. (Fredrik Reinfeldt (M) har inte kunnat nås.) Jan Björklund (FP): –Ja, det har jag gjort. Det var inte speciellt mycket, men det var naturligtvis fel även då. Det berodde på lättja. Hade vuxenvärlden varit tydlig med upptäckt, registrering och sanktioner hade jag förmodligen inte skolkat.

Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX Bild 1 av 8

Maud Olofsson (C): –Ja, jag har skolkat. Ibland för att vara med på aktiviteter med Cuf (Centerpartiets ungdomsförbund.)

Foto: MAJA SUSLIN / SCANPIX Bild 2 av 8

Göran Hägglund (KD): –Ja, det har hänt. Orsaken var helt enkelt att just då lockade det lokala fiket mer. Det var naturligtvis inte bra.

Foto: LEIF R JANSSON / SCANPIX Bild 3 av 8
Foto: VIKTOR LUNDBERG/SCANPIX Bild 4 av 8

Lars Ohly (V): –Ja, jag har skolkat. Det hände både på högstadiet, framför allt i nian, vid några tillfällen, men ännu oftare på gymnasiet. Tyskalektionerna besöktes inte varje vecka, vilket märktes på betyget i årskurs ett.

Foto: BERTIL ERICSON/SCANPIX Bild 5 av 8

Peter Eriksson (MP): –Ja, jag har skolkat en gång i femte klass, och meddelade då lärarinnan att jag gjorde det för att träna inför en viktig fotbollsmatch. Men det föll inte i god jord.

Foto: TOMAS ONEBORG Bild 6 av 8

Maria Wetterstrand (MP): –Ja, för att gå på politisk information från något parti som kom till aulan. Skolan tyckte inte det var skäl till frånvaro, men det tyckte jag och gick ändå.

Foto: LEIF R JANSSON / SCANPIX Bild 7 av 8

Håkan Juholt (S): –Sanningen är nej. Jag har inte skolkat en enda gång. Det berodde nog på att jag hade respekt för mina föräldrar. De sade tidigt till mig: ”Det är bara vi som heter Juholt”, och det fanns inte på min karta att skolka.

Foto: JESSICA GOW / SCANPIX Bild 8 av 8
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X