Annons
X
Annons
X

Politiker väger tungt i Twittertopp

Annie Lööf, Carl Bildt, Leif Pagrotsky och Hans Rosling. Det är några av de tio mest inflytelserika twittrarna i Sverige. I USA toppas listan av president Barack Obama, Mitt Romney, Bill Gates med flera.

Politikerna Leif Pagrotsky, Annie Lööf och Carl Bildt tillhör Sveriges mest inflytelserka twittrare.
Politikerna Leif Pagrotsky, Annie Lööf och Carl Bildt tillhör Sveriges mest inflytelserka twittrare. Foto: SVD

Politiker och professionella debattörer väger tungt när pr- och kommunikationsbyrån Burson-Marsteller och det amerikanska analysföretaget Klout sammanställt listor över de mest inflytelserika personerna på Twitter. Twitter är en mikroblogg där det går att skicka korta meddelanden som kan läsas av många och där användare kan följa intressanta personer.

De två företagen har gått igenom 1 000 twitterkonton och har sedan utsett de tio mest inflytelserika personerna i ett knappt 30-tal länder. Rankingen grundar sig på hur många andra en person kan påverka och i vilken grad. Dessutom väger man in hur stort inflytande varje persons nätverk på Twitter har.

I Sverige finns politiker som Annie Lööf, Carl Bildt och Leif Pagrotsky med på tio-i-topp listan. Men här finns även debattörer och skribenter som Helle Klein, Marcus Uvell, Dilsa Demirbag-Sten, Marcus Uvell, Niklas Svensson, Emanuel Karlsten och Peter Wolodarski. Och så finns professor Hans Rosling, känd för sina föredrag om global hälsa med mera, på listan.

Annons
X

Tittar man på den amerikanska listan finns Barack Obama och andra toppolitiker som Mitt Romney, Nancy Pelosi och Mike Bloomberg med. Här finns också Microsoftgrundaren och filantropen Bill Gates.

Överlag verkar många vara intresserad av att följa ledande politiker vilket bland annat märks i Storbritannien och Tyskland.

Annons
Annons
X

Politikerna Leif Pagrotsky, Annie Lööf och Carl Bildt tillhör Sveriges mest inflytelserka twittrare.

Foto: SVD Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X