Politiker bollar med de hemlösa

Under strecket
Publicerad
Annons

Med anledningen av vänsterns utspel i diverse dagstidningar angående ”Medborgarkontor för hemlösa”. Är de inte välkomna på de som redan finns? Det är skrämmande att se hur socialborgarrådet Margareta Olofsson så cyniskt utnyttjar den allmänna okunskapen om hemlöshet. Det gör hon bara för att mörka det hon INTE gör.
Hemlösa bollas fram och tillbaka i ett politiskt spel där myndigheter inte drar sig för att utnyttja dem. Ingen frågar eller bryr sig om vad de själva behöver. Visst är det tungt att hålla reda på ”soc”-tider, frivilligorganisationernas mattider, när man bör vara på härbärget för att få en plats till natten. Särskilt om du inte har sovit föregående natt, när det är iskallt ute och när attityden hos socialsekreterarna ofta är styvmoderligt fördömande.

Skulden för att det ser ut som det gör med hemlösheten läggs konsekvent på dessa redan belastade människor. Samtidigt som staden nådigt ger det allra nödvändigaste markerar den sin ovilja att ge den hemlöse det stöd den verkligen behöver.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons