Annons

Filmen som kan få borgmästaren på fall

Chicagos borgmästare Rahm Emanuel, tidigare president Obamas stabschef, har drabbats av en härva som ser ut att kunna kosta honom jobbet. En polisman har åtalats för mord och Chicagos polischef har sparkats – men först efter vad som liknar en årslång mörkläggning av misstänkt polisbrutalitet.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

Chicagos borgmästare Rahm Emanuel (i mitten) tillsammans med stadens numera avskedade polischef Garry McCarthy (till vänster) vid en presskonferens i april förra året om polisens hantering av fallet Laquan McDonald.

Foto: Jim Young/Reuters

Demonstration i Chicago tidigare i veckan mot dödsskjutningen av Laquan McDonald med krav på att borgmästaren Rahm Emanuel ska avgå.

Foto: Jo Winterbottom/Reuters

Polismannen Jason Van Dyke, 37, ser ut att precis ha klivit ur polisbilen när han öppnar eld mot knivbeväpnade Laquan McDonald, 17, och dödar honom med 16 skott.

Dramat som utspelade sig den 20 oktober 2014 i Chicago, Illinois, hade kanske inte blivit känt i en vidare krets såvida inte en kamera i en av polisbilarna dokumenterat förloppet – och en domare nyligen beslutat att offentliggöra filmen.

Annons
Annons
Annons