Polisutrustning livsfarlig i bilen

Polisens utrustning kan vara livsfarlig vid en krock. Vid en kollision ökar nämligen risken för inre blödningar när skjutvapen och handfängsel är i vägen för bilbältet.

Under strecket
TT
Publicerad
Annons

Hot mot en chinchillauppfödare tvingade i går Uppsalapolisen att förstärka bevakningen inför en väntad spontan militant demonstration.
På eftermiddagen hade ett 30-tal demonstranter samlats på olika håll i staden. Polisen höll både pälsuppfödarens bostad i ett villaområde i centrum och hans farm utanför staden under bevakningen. Samtidigt följdes demonstranterna.

– Det är viss oro i luften, sade polisen under eftermiddagen.
Gruppen Rädda Chinchillorna har flera gånger demonstrerat mot uppfödaren. Vid ett tillfälle stod de utanför mannens bostad på natten och skrek mördare, enligt åklagare Elin Blank.
En person i gruppen har också belagts med besöksförbud, och får alltså inte närma sig pälsuppfödaren. Rädda Chinchillorna heter gruppen som vid flera tillfällen har protesterat utanför uppfödarens hus. En företrädare för gruppen säger till Ekot att myndigheterna försöker tysta kampanjen.
Sedan i vintras har pälsuppfödaren mottagit ett tjugotal hot. Hans villa har vandaliserats vid två ti.
Poliser får allt
mer utrustning att bära omkring på. I vissa fall kommer vapen, radion, handfängsel, pepparspray, knivar och annat sammanlagt upp i tiokilosklassen. Lägg därtill skyddsvästen.
Rikspolisstyrelsen har låtit Väg- och transportforskningsinstitutet (VTI) med hjälp av krocktestdockor undersöka om utrustningen är farlig vid en krock.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons