Annons
X
Annons
X

Knivattack på skola – pojke till sjukhus

En elev har knivskurits på en skola i Sollentuna norr om Stockholm. Pojken ska ha skadats i en arm med ett "knivliknande föremål".

Av SvD
Foto: Erik Nylander/TT

– Det är en pojke som förmodligen har blivit knivskuren, inte livshotande enligt ambulanspersonalen och vi har väl i alla fall en känsla av att vi vet vilka som har gjort det hela, säger Lars Byström, polisens presstalesperson.

Polisen letar efter två personer som misstänks vara inblandade i knivskärningen.

– Sedan är frågan vem som har gjort vad, men det var i alla fall två personer som lämnade platsen i samband med det här, säger Byström.

Annons
X

Vad som ligger bakom händelsen, som inträffade inne i skolan, är för tidigt att säga, säger Lars Byström. Nu spärrar polisen av området och tar dit tekniker för undersökning. En förundersökning om försök till mord har inletts.

– Det är oroväckande och våra tankar går naturligtvis till offret och dennes familj, säger inrikesminister Anders Ygeman om det senaste knivdådet på en svensk skola.

Han pekar på att det är det tredje våldsdådet på en skola på kort tid. Han tycker dock att det är för tidigt att dra några slutsatser kring om det behövs nya säkerhetsåtgärder och i så fall vilka.

– Jag tycker att alla skolor ska ha ett väl fungerande säkerhetsarbete och tänka igenom hur säkerheten på den svenska skolan ser ut, men jag tror inte man ska stänga in och sluta skolan mot omvärlden, säger Ygeman.

Annons
Annons
X
Foto: Erik Nylander/TT Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X