Polisen varnar för vägkaos i påsk

Under påskhelgen omkommer fem gånger så många människor i trafikolyckor som under en vanlig helg. Antalet skadade ökade starkt i fjol och polisen och Vägverket manar alla att ta det lugnt. De som vill slippa köa på vägarna har fortfarande chans att hitta en tåg- eller flygbiljett.

Under strecket
Publicerad
Annons

Påsklov råder redan i delar av Storstockholm och därmed mindre intensiv trafik. Men det lär ändå bli många som sätter sig i bilen för en långresa på skärtorsdagen. Därmed blir det trångt på vägarna. Byggandet av en tredje fil på E 4 norr om Rotebro kan påverka restiden, liksom byggandet av anslutningarna till Södra Länken.
Polisen prioriterar sin bevakning på huvudvägarna under helgen. Dessutom gör man en särskild insats i södra delen av länet denna vecka och i den norra nästa vecka, säger Tord Ahlborg, chef för trafikenheten i Stockholmsregionen.

– Ta god tid på er, ta paus och tänk på att en lastad bil får förändrad väghållning och längre bromssträcka, är hans råd.
Lovtrafiken går i två huvudströmmar. En norröver mot fjällen i Dalarna och Härjedalen, Åre och Tärnaby och den andra söderut mot Skåne, särskilt Österlen, och kontinenten.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons