Polisen utan ledtrådar efter dubbelmordet

Polisen har ännu inga spår efter den eller de gärningsmän som mördade en 70-årig man och en 67-årig kvinna på en gård i Brattås utanför Härnösand. Inget mordvapen har hittats. En koppling mellan morden och parets resa till S:t Petersburg nyligen har tills vidare avförts från utredningen.

Under strecket
Publicerad
Annons

Ett spaningsmord där det finns få ingångar för de kriminalpoliser som är satta att hitta lösningen, ett rånmord utan byte. Så kan det brutala dubbelmordet i Brattås i Ångermanland karakteriseras.
Mördaren, eller mördarna, har mer än ett dygns försprång. Polisen har fått en hel del tips från allmänheten, men inget som pekar i en viss riktning eller mot att någon misstänkt kan sökas i en viss krets.

På gården i Brattås bodde den 70-årige mannen, medan hans 67-åriga särbo var bosatt i en bostadsrättslägenhet i Härnösand. Kvinnan hittades död vid 14-tiden i torsdags i ladugården av sin dotter som åkt till gården, orolig över att ingen svarade i telefon. Mannen hittades av polisen ett par timmar senare längre in i ladugården.
Gårdshuset hade genomsökts. Lådor, skåp- och garderobsdörrar stod öppna. Men ingenting saknas såvida paret inte hade för de anhöriga okända gömmor av kontanter och värdesaker.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons