Annons

Polisen tror att mördaren är en ensling

Anna Lindhs mördare kan vara en ensling. Polisen söker nu en mördare med personlighetsdrag som påminner om den så kallade lasermannens. Samtidigt letar spaningsledningen över hela världen efter expertis om kan förbättra kvaliteten på bilderna från NK.

Under strecket

I går stod det klart att mordutredarna är besvikna över att de ännu inte nått ett genombrott i utredningen – trots mängder med vittnen och god teknisk bevisning från mordplatsen. Men det officiella beskedet var i går ändå ett annat.
– Vi tycker det ser bra ut, sade spaningsledaren Leif Jennekvist under polisens presskonferens samtidigt som han medgav att man inte alls kommit mördaren nära.
De omaskade videobilderna av ”NK-mannen”, som togs på NK:s plan 2 tre minuter före mordet, borde ha gett något. Men mannen är fortfarande inte identifierad.
– Vi är förvånade. Han kan naturligtvis komma från ett annat land. Men också ha väldigt små sociala kontaktytor.
Mannen betraktas fortfarande som ett vittne av polisen. Men han är det enda vittne polisen ännu inte lyckats komma i kontakt med. Och han stämmer väl in på bilden på mördaren.

Bilderna från NK:s övervakningskamera har gett ett hundratal tips. Men ännu på tisdag förmiddag hade polisen inte identidierat mannen.

Annons
Annons
Annons