Polisen tonar ner problemet med läckor

Spaningsledaren Leif Jennekvist anser att problemet med läckor från polisen under mordutredningen har överdrivits. Något som gör advokat Peter Althin mycket upprörd. - Det är bedrövligt att en hög polischef tar så lätt på det här, säger han till SvD.

Under strecket
Publicerad
Annons

Bråket om polisläckorna blossar upp på nytt efter en intervju med Leif Jennekvist i Rikspolisstyrelsens tidning Svensk polis.
Av artikeln framgår att spaningsledaren tycker att problemet med läckor från utredningen om mordet på Anna Lindh ”har blivit alltför uppblåst”.
Leif Jennekvist, som också är chef för länskriminalen i Stockholm, menar att det i många fall inte handlar om läckor, utan att det är journalisterna som är envetna. Reportrar ringer upp många personer och får enstaka uppgifter, som sedan läggs samman i ett stort pussel, enligt polischefen.

Advokat Peter Althin försvarar den 24-årige man som sitter häktad misstänkt för mordet på Anna Lindh. Advokaten har flera gånger skarpt kritiserat polisläckorna och de nya uttalandena från spaningsledaren får honom att se rött.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons