Annons
X
Annons
X

Polisen tackar för alla tips

Det var tips från allmänheten som fick polisen att börja utreda den nu gripne 38-åringen. Malmöpolisen är tacksam för de många tips som strömmat in. Under utredningen har polisen som bonus gripit många andra, bland annat en misstänkt rånare och flera drograttfyllor.

Samtidigt poängterar Malmöpolisen att de fortfarande är intresserade av mer tips om skytten eller händelser som observerats.

– Vi vill hela tiden ha in mer tips. Vi behöver det, sade Åsa Palmqvist, biträdande polismästaren i Malmö, på måndagen.

Trots att en man nu anhållits misstänkt för flera skottlossningar i Malmö fortsätter polisens arbete, berättade polisintendent Åsa Palmqvist vid en presskonferens i Malmö idag. Under natten har polisen haft bevakning vid den misstänktes lägenhet, men Åsa Palmqvist kan inte svara på om det finns en hotbild mot bostaden. Enligt Aftonbladet ska det ha kommit dit ungdomsgäng igår kväll. Den misstänktes identitet sprids nu på internet.

Annons
X

Även det trygghetsskapande arbetet, där fler poliser synts på stan, kommer att fortsätta.

– Vi har fått positiv respons från allmänheten, men mindre positiv från kriminella. De har uttalat att det är jobbigt att vi syns mer på stan, och det är så klart positivt, säger Åsa Palmqvist.

Enligt henne
har man som bonus under de många extra kontroller av bilister och cyklister kommit flera andra kriminella på spåren. Bland annat en person misstänkt för rån, andra misstänkta narkotikabrott och drograttfyllor.

Stäng

CHEFREDAKTÖRENS NYHETSBREV – veckans bästa journalistik från SvD direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Polisen fortsätter att efterlysa tips, eftersom utredningen fortsätter.

  – Vi vill också passa på att tacka för de många tips som kommit in från allmänheten, säger Palmqvist.

  Senast imorgon klockan 12.00 ska åklagaren ha beslutat om mannen ska begäras häktad.

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X