Polisen rustar för stökigt nyår – trots raketförbud

På Möllevångstorget i Malmö har det under flera år varit problem med att raketer skjutits rakt in bland nyårsfirande människor. Bild från 2016.
På Möllevångstorget i Malmö har det under flera år varit problem med att raketer skjutits rakt in bland nyårsfirande människor. Bild från 2016. Foto: Jash Doweyko-Jurkowski/TT

Över 100 incidenter med fyrverkerier och smällare har rapporterats till polisen i södra Sverige på ett dygn. Trots förbud mot raketer på pinnar förbereder sig polisen också i Stockholm och Göteborg på fyrverkeristök.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad
Möllevångstorget i Malmö 2016.

Möllevångstorget i Malmö 2016.

Foto: Jash Doweyko-Jurkowski/TT
Annons

I flera skånska städer, framför allt Helsingborg, Kristianstad och Landskrona, har fyrverkerier riktats mot poliser under mellandagarna. Enligt Ewa-Gun Westford, presstalesperson vid polisen i region Syd, har över 100 incidenter med fyrverkerier och smällare rapporterats till polisen mellan söndag morgon och måndag morgon.

De senaste åren har det varit stora problem med fyrverkerier och smällare på Möllevångstorget i Malmö. Efter nyårsafton 2016 spreds en film som visade hur raketer sköts in i människomassor och mot poliser på torget.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons