Annons

”Polisen måste få använda modern kamerateknik”

Kombinationen fler poliser och modern kamerateknik är en av de viktigaste åtgärderna om vi vill vända den negativa brotts­utvecklingen i Sverige, skriver Alf Göransson, vd och koncern­chef på Securitas, och Martin Gren, grundare av Axis Communications.

Publicerad
USA drabbades på tis­dagen av ännu ett fruktansvärt våldsdåd,  på Manhattan i New York. I USA har man i några städer investerat i ”virtual shields” – ”en kamera i varje gatuhörn” – med video­analys, intelligens och spårbarhet, skriver Alf Göransson och Martin Gren.
USA drabbades på tis­dagen av ännu ett fruktansvärt våldsdåd, på Manhattan i New York. I USA har man i några städer investerat i ”virtual shields” – ”en kamera i varje gatuhörn” – med video­analys, intelligens och spårbarhet, skriver Alf Göransson och Martin Gren. Foto: Craig Ruttle/AP

Modern kamerateknik kan i stor utsträckning klara upp brott och identifiera gärningsmän, något som blir allt viktigare när färre vågar vittna. Kameror kan inte skrämmas eller mutas till tystnad, kameror kan se perfekt även i mörker och minnet sviker inte med tiden. Integritetsaspekten är viktig, och just därför förtjänar den att grundas på vad den moderna tekniken faktiskt möjliggör. När kameror används för att förhindra och klara upp grova brott, borde det vara en självklarhet att polisen får större möjligheter att använda dem.

USA drabbades på tis­dagen av ännu ett fruktansvärt våldsdåd, på Manhattan i New York. I USA har man i några städer investerat i ”virtual shields” – ”en kamera i varje gatuhörn” – med video­analys, intelligens och spårbarhet, skriver Alf Göransson och Martin Gren.

Foto: Craig Ruttle/AP Bild 1 av 2

Alf Göransson, vd och koncern­chef på Securitas, och Martin Gren, grundare av Axis Communications

Foto: pressbild, Lars Owesson Bild 2 av 2
Annons
Annons
Annons
Annons