Annons

Polisen kräver hårdare straff för vapenbrott

Vapnen på gator och torg blir allt fler och nu måste regering och riksdag ta problemet på allvar. Det kräver tre specialenheter inom polisen i Stockholms län. Straffen för vapeninnehav måste skärpas. Polisen måste få större möjligheter att söka igenom bilar. Alternativet är att det grova våldet fortsätter att öka vilket kan leda till en ny Stureplansmassaker.

Under strecket
Publicerad

I en gemensam skrivelse riktad till justitieministern och riksdagen uttrycker nu tre specialenheter inom polisen i Stockholms län sin oro över det tilltagande våldet och den utbredda beväpningen bland kriminella och ungdomar.
Skrivelsen är författad av ledningen för Citypolisens krogkommission, särskilda gänginsatsen (SGI) vid Södertörnspolisen och ravekommissionen vid länskriminalen. Dessa tre enheter kommer ofta i kontakt med Stockholms mest kriminella.

Under våren och sommaren inträffade flera allvarliga våldsdåd där skjutvapen användes: mordet utanför Hotel Anglais i april, mordförsöket på en man utanför Berzeli Bar på Hamngatan i juni och skottlossningen mot krogvakter på Daily News i augusti.
Men dessa händelser är bara toppen av ett isberg av ingripanden där polisen gripit personer som varit beväpnade.

Annons
Annons
Annons