Annons

Polisen granskar nya videofilmer

Samtidigt som polisens huvudspår är mannen på videofilmen från NK fortsätter kontrollerna av andra bevakningsfilmer. Ett stort material undersöks och ytterligare filmer ska samlas in efter SvD:s artikel i går om att polisen missat flera butiker som har kameraövervakning.

Under strecket
Publicerad

SvD:s artikel i går om att ett antal butiker i närheten av mordplatsen på NK har filmer som inte har undersökts av polisen gav resultat. I går utökade länkriminalens utredare kontrollen av de butiker som ligger i grannskapet. - Vi ska undersöka om de butiker som SvD skriver om har kontaktats av oss och om inte det är gjort så ska det ske, säger en spanare inom länskriminalen. Polisen har hundratals timmar av bevakningsfilm som tagits från olika ställen i City att gå igenom. - Vi arbetar dygnet runt med detta, säger Leif Jennekvist, länskriminalens spaningsledare.

Polisens förhoppning är att mannen på videofilmen från NK också ska finnas på någon av de andra filmer som tagits vid ungefär samma tid, några minuter före mordet. Samtidigt fortsätter polisen att kontrollera den krets av personer som utredarna hela tiden haft i fokus: våldsbenägna personer med en kriminell historia, människor som begått våldshandlingar med hatmotiv. Flera adresser kontrollerades i går, en person togs in för förhör men släpptes. Han är avförd från utredningen. Förhör med vittnena fortsatte och flera av dem fick se bilder på mannen från videofilmen som just nu är polisens hetaste spår. Bilder från filmen har även skickats till de nordiska grannländerna. Interpol har kopplats in även om polisen inte säger sig ha anledning tro att mördaren lämnat landet. Den rödklädda kvinna som polisen efterlyst som ett viktigt vittne, har hört av sig. Kvinnan befann sig på NK vid tiden för mordet, mötte gärningsmannen och ropade: ”ta fast honom!” Kvinnan har förhörts av polisen men mordutredarna vill inte kommentera vad hon eller något annat vittne har sagt. Leif Jennekvist, som leder mordutredningen, är optimistisk. - Vi har ett mycket bra material, vi har mordvapnet och flera samstämmiga vittnen. Mycket tyder på att utredningen kommer att gå bra, säger han.

Annons
Annons
Annons