X
Annons
X

Polisen godkänner nazistiska förstamajtåg

Polisen kommer att ge den nazistiska organisationen Nordiska motståndsrörelsen (NMR) tillstånd att demonstrera på första maj.

NMR arrangerar förstamajtåg i Ludvika och Kungälv, två orter som organisationen ser som starka fästen, trots att de bara fick hundratalet röster där i kommunvalet.

I Kungälv och Ludvika har den nazistiska organisationen Nordiska motståndsrörelsen ofta ansträngt sig för att visa musklerna och inför årets förstamajfirande har nazisterna ansökt om tillstånd för demonstrationer på de två orterna.

Polisen kommer att godkänna NMR:s ansökningar, under förutsättning att organisationen accepterar de begränsningar i tid och plats som anses nödvändiga för att trafiken ska flyta och ordningen kunna upprätthållas.

Foto: Lars Pehrson Bild 1 av 3

Den nazistiska organisationen Nordiska motståndsrörelsens planerar att demonstrera i Ludvika och Kungälv på första maj. Här en bild från NMR:s förstamajtåg i Ludvika 2018.

Foto: Ulf Palm/TT Bild 2 av 3

"Vi har data och vi följer dem noga", säger Stefan Hector från polisens nationella operativa avdelning om nazistiska NMR.

Foto: Fredrik Sandberg/TT Bild 3 av 3
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X