Misstänkt knivman förd till rättspsyk

Den man i 20-årsåldern som under gårdagen greps efter att ha gått till attack mot tre olika personer har erkänt gärningarna. Mannen har nu förts nu till rättspsyk.

Utöver knivattacken gjorde Norrköpingspolisen även en jätteinsats tillsammans med Nationella insatsstyrkan där man grep fyra män, misstänkta för rånförberedelse.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

Chefsåklagaren på åklagarkammaren i Norrköping Torsten Angervåg och Anders Selevik, polisen Östergötland, vid tisdagens pressträff.

Foto: Bertil Ericson/TT

Både nationella insatsstyrkan och flera helikoptrar deltog i en stor insats i stadsdelen Hageby i Norrköping. Man sa då att det handlade om”förebyggande arbete”. Fyra personer är anhållna för rånförberedelse.

Foto: Niklas Luks/TT
Annons

Polisen i Norrköping höll under tisdagseftermiddagen en presskonferens för att berätta om de tre händelser och ingripanden i Norrköping som skedde igår med korta intervaller.

Måndagen inleddes med att polisen larmades till centrala Norrköping och Stadsbiblioteket efter att först en man stuckits i ryggen, och cirka 100 meter därifrån en kvinna. Mannen ska sedan ha stuckit ytterligare en kvinna innan han brottades ned nära en ölrestaurang.

Annons
Annons
Annons