Polisen fick order att dra sig tillbaka från Bataclan

Först en halvtimme efter att terroristerna attackerat Bataclan kom franska insatsstyrkan dit, eftersom de skickats till restauranger där dödandet redan upphört. De första poliserna på platsen beordrades att dra sig tillbaka, skriver New York Times.

Under strecket
Publicerad
Foto: Thibault Camus/AP
Annons

En kvart efter att terroristerna inlett sin attack i konsterlokalen Bataclan i Paris den 13 november förra året kom de första poliserna till platsen. En av dem lyckades skjuta en av de tre terroristerna och utlösa dennes självmordsväst utan att några andra än terroristen dog. Men poliserna beordrades att dra sig tillbaka i väntan på franska insatsstyrkan, skriver New York Times.

Eftersom insatsstyrkan var kallad till de restauranger som också attackerades av terrorister, där skjutandet redan slutat, dröjde det 30 minuter innan de kom till Bataclan. Innan de kom fram hann de återstående två terroristerna befästa sig med gisslan inne i lokalen. Sammanlagt dödade gärningsmännen 130 människor, 89 av dem inne på Bataclan och 41 i samband med attacker mot fem olika restauranger.

Annons
Annons
Annons