Annons

Polischefen vill ha politikers hjälp mot gängen

Rikspolischef Anders Thornberg välkomnar de politiska samtalen om hur de våldsamma gängbrotten ska stoppas. Han vill inte uttala sig politiskt, men framhåller att det är bra att vara överens om hur grov brottslighet ska förebyggas och bekämpas. Arkivbild.
Rikspolischef Anders Thornberg välkomnar de politiska samtalen om hur de våldsamma gängbrotten ska stoppas. Han vill inte uttala sig politiskt, men framhåller att det är bra att vara överens om hur grov brottslighet ska förebyggas och bekämpas. Arkivbild. Foto: Henrik Montgomery/TT

De politiska partierna ska nu ha samtal om fler åtgärder mot det grova gängvåldet.

Rikspolischef Anders Thornberg har flera önskemål. Som att skolan måste fånga upp barn i riskzonen, och att polisen måste återfå rätten att kartlägga var mobiler befunnit sig.

Micke Larsson / TT
Publicerad

Representanter för alla riksdagspartier, utom Sverigedemokraterna, har bjudits in av regeringen till torsdagens samtal med anledning av den senaste tidens dödsskjutningar.

– Det är väldigt positivt att man sätter sig och diskuterar vad man kan göra på kort och lång sikt. Detta är inget problem som man blir av med över en natt, säger rikspolischef Anders Thornberg.

Annons
Annons
Annons