Annons
X
Annons
X

Polisbilar vandaliserade vid upplopp

En misshandel av en väktare i Tensta, norr om Stockholm, utvecklade sig till ett mindre upplopp natten mot i dag. Ett stort antal polispatruller som kom till platsen möttes av 15-20 stenkastande ungdomar.

Oroligheterna startade runt midnatt, då en väktare som kontrollerade ett larm blev belyst med grön laser av ett ungdomsgäng. När han skulle konfrontera dem blev han misshandlad.

– Minst en kniv var inblandad, men som tur är blev han bara lindrigt skadad, säger Daniel Carlsson vid Västerortspolisen.

Väktaren blev inte knivhuggen, men skadades i huvudet och på armarna, enligt polisen.

Annons
X

Sammanlagt 18 polispatruller skickades till platsen, inklusive hundar och piketstyrkan. Väl framme möttes de av stenkastning av en ungdomsgrupp på 15-20 personer. Två polisbilar fick bucklor och en av bilarna en ruta sönderkastad, men ingen skadades.

En förundersökning har nu inletts om våldsamt upplopp, försök till grov misshandel, misshandel samt våld mot tjänsteman. Ingen har gripits för inblandning i händelsen.

– Det är svårt att få tag i bråkmakarna. Vi kan ju egentligen bara gripa den som faktiskt har kastat stenen, säger Stephan Nordenmark, befäl vid Stockholmspolisen, till TT.

Stäng

CHEFREDAKTÖRENS NYHETSBREV – veckans bästa journalistik från SvD direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Inledningsvis beskrev Stockholmspolisen händelsen för TT med dramatiska ordval som ”rena gerillakriget” och sade att ett hundratal personer deltog i upploppet. Den beskrivningen tonades snabbt ned från Västerortspolisens sida

  – Det var ett ganska kort förlopp på max en timme från misshandelns början, säger närpolischefen i området, Jerry Elmqvist.

  Han tror att det handlar om en isolerad händelse, men säger att polisen kommer att ha en ökad närvaro i området en tid framöver.

  Polisen kommer nu att granska bilder från övervakningskameror för att försöka identifiera misstänkta.

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X