Annons

”Tror att Tegnell missbedömde frågan”

Per Engström, kommenderingschef för den nationella särskilda händelsen Corona vid polisen, säger att han har fått rapporter om att ordningslagen kan komma att ses över. Arkivbild.
Per Engström, kommenderingschef för den nationella särskilda händelsen Corona vid polisen, säger att han har fått rapporter om att ordningslagen kan komma att ses över. Arkivbild. Foto: Henrik Montgomery/TT

Maxgränsen på 50 personer omöjliggör publik på de svenska idrottsarenorna. Men det finns de inom polisen som tror att ordningslagen kommer att ses över.

– Det finns vissa orimliga situationer som har uppkommit, säger Per Engström som är nationell kommenderingschef för polisens hantering av coronakrisen.

Under strecket
Pelle Strandman / TT
Uppdaterad
Publicerad

Tomma läktare och tifo med texten ”Vi ses snart...” inför måndagens allsvenska fotbollsmatch mellan Hammarby och IFK Göteborg på Tele2 Arena.

Foto: Naina Helén Jåma/TT

Polisens instruktioner är tydliga. Det spelar ingen roll om det rör sig om fotboll på Friends arena, orientering i skogen eller speedway i Kumla – bestämmelsen om högst 50 deltagare vid sammankomster gäller utan undantag.

– Vi tillämpar lagen efter hur den är skriven i dag. Sedan får man nog se över om man kan göra förändringar. Men det är regering och riksdag som stiftar lagar, och om de märker att det inte funkar så är det de som får ändra på det här. Vi försöker bara se till att man efterlever de här delarna, säger Per Engström på polisens nationella operativa avdelning (NOA).

Annons
Annons
Annons