Annons
X
Annons
X

Vittne i Hallonbergen: ”Jag var så rädd”

Två personer har dött efter grova våldsbrott i Hallonbergen i Sundbyberg, norr om Stockholm. Polisen avlossade skott i samband med insatsen. En dog i en lägenhet medan en man enligt ögonvittnen SvD talat med slogs ihjäl ute på gatan.

– Jag var så rädd, de sparkade och slog, säger ett vittne.

(uppdaterad)
Dubbelmordet i Hallonbergen

Avspärrningarna är omfattande vid Hallonbergens centrum under tisdagen när SvD är på plats. Här dog två människor, en i en lägenhet och en ute på gatan. En gul filt ligger på den vita snön vid fyndplatsen.

Polisen bekräftar att de döda är en man och en kvinna.

– Vi har två avlidna och anhöriga är underrättade, vi utreder händelsen som mord i två fall. De gripna ska höras, säger Towe Hägg, polisens presstalesperson, till SvD vid 15–tiden.

Annons
X

Fyra personer greps under tisdagen misstänkta för mord och en hämtades till förhör. Towe Hägg ville under dagen inte säga hur gripandena gått till – och om de som greps var samma individer som fanns på platsen när polisen anlände.

Enligt polisen är de fyra personerna nu anhållna, för mord alternativt medhjälp till mord. Vid 20.00-tiden på kvällen släpptes en av de anhållna personerna.

I samband med händelsen ute på gatan avlossade poliser som kom till platsen sina vapen. Men polisen är förtegen kring om någon träffats av kulorna.

Stäng

CHEFREDAKTÖRENS NYHETSBREV – veckans bästa journalistik från SvD direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  – Jag har inga uppgifter om det, säger Towe Hägg.

  Ett ögonvittne som SvD talat med berättar att det var en medelålders man som slogs ner ”med påkar” av ett gäng på fyra-fem personer. Aftonbladet har uppgifter om en knivattack. Uppgifter som polisen varken bekräftar eller dementerar.

  Polisavspärrning efter en skottlossning i Hallonbergen i Sundbyberg, norr om Stockholm. Foto: Pontus Lundahl/TT

  – Jag såg ett gäng killar som kom springande, de slängde ner en man i 50-årsåldern på marken och började slå. Jag var så rädd, de sparkade och slog med påkar, berättar vittnet för SvD.

  – Jag såg inte ansiktena, de hade mörka jackor uppdragna. Sedan kommer polisen och skjuter, killarna skriker och springer därifrån. Jag har aldrig varit så rädd.

  På en skola precis i närheten gick ryktet om vad som hänt, berättar några elever som SvD möter på väg på lunch. Waseem, som läser språkintroduktion och kom till Sverige för två år sedan – just på grund av tryggheten – säger att han blir ledsen över det som hänt.

  Foto: Pontus Lundahl/TT

  – Det känns väldigt tråkigt. Det känns som att brotten ökar. Den senaste månaden har det varit en hel del unga brottslingar som gjort saker här. Polisen måste göra mer.

  Ulf Johansson är på plats vid avspärrningarna – under ett paraply för att skydda sig från det blöta snöfallet. Han har bott i Hallonbergen, strax invid mordplatsen, sedan 2004.

  – Det har blivit mer och mer problem de senaste åren och har varit rätt oroligt. Vad det beror på vet jag inte, men det är oroligt bland ungdomarna runt centrum. Jag har själv blivit hotad två gånger med att de ska skjuta mig om jag inte släpper fram dem när de vill gå bakom mig och planka. Jag trivs ändå här, men man tänker ju på att flytta, säger han.

  Polisens skottlossning kommer att utredas av särskilda åklagarkammaren.

  Annons

  Polisavspärrning efter en skottlossning i Hallonbergen i Sundbyberg, norr om Stockholm.

  Foto: Pontus Lundahl/TT Bild 1 av 2
  Foto: Pontus Lundahl/TT Bild 2 av 2
  Annons
  X
  Annons
  X