Annons
X
Annons
X

Polis kan få sparken efter misstänkt misshandel

En polis i Malmö åtalas misstänkt för att ha misshandlat tre män när han inte var i tjänst. Polisens ansvarsnämnd anser att mannen ska avskedas om han döms för misshandel.

Foto: Bertil Enevåg Ericson/TT

Händelsen inträffade natten till den 2 augusti förra året. Enligt åtalet startade polismannen bråk med de tre männen i Pildammsparken i Malmö. Polismannen ska först ha slagit en av männen i ansiktet och knuffat honom mot marken. När de två andra männen kom till undsättning fick också de motta slag i ansiktet.

– Då tar han fram sin polisbricka som han har i ett snöre runt halsen och säger att 'jag är lagens man, jag vet vad jag gör', säger en av de misshandlade männen i ett förhör, enligt Sydsvenskan.

Åklagaren menar att polismannen aktivt sökte konfrontation med männen. ”Trots uppmaningar att upphöra bråka har han gått efter dem och fortsatt bråka”, står det i åtalet.

Annons
X

Till bevisningen hör bland annat ett filmklipp som en av de misshandlade männen tog under händelsen.

Polisens personalansvarsnämnd, Pan, skriver i ett utlåtande att mannen bör avskedas om han döms enligt åtalet. Polismannen åtalas för misshandel, men rätten kan välja att i stället döma honom för ringa misshandel. I så fall kan han komma att behålla sin anställning, anser Pan.

Annons
Annons
X
Foto: Bertil Enevåg Ericson/TT Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X