Annons

"Poker" Wallenberg: För mig är racing glädje

"Farfar tyckte jag log för lite så han kallade mig pokerface. Numera ler jag desto mera", säger Peter "Poker" Wallenberg.
"Farfar tyckte jag log för lite så han kallade mig pokerface. Numera ler jag desto mera", säger Peter "Poker" Wallenberg. Foto: Andreas Hillergren

De flesta av konkurrenterna har samma mål: att vinna.

Inte Peter "Poker" Wallenberg. I årets andra STCC-tävling på Anderstorp i helgen slutar han troligen långt bak i startfältet.

– Förra året tog jag en poäng. Så årets mål måste väl bli att ta två, säger han.

Under strecket
TT
Publicerad

"Jag brukar säga att skillnaden mellan de snabba förarna och mig är att jag fortfarande har min hjärna kvar", säger Peter "Poker" Wallenberg.

Foto: Jonas Dagson /TT Bild 1 av 4

"Poker" Wallenbergs bil är en hyllning till de skotska rötterna på farmors sida. Den är dekorerad i familjens tartanmönster och på taket sitter familjevapnet "Med stadig hand".

Foto: Jonas Dagson /TT Bild 2 av 4

"Jag har en kopia av en folkabuss från Kina med till varje race och i den står mina barn och säljer teddybjörnar och paraplyer", säger Peter Wallenberg.

Foto: Jonas Dagson Bild 3 av 4

"Jag gör det här med glädje, för nöjes skull. För mig är racingen en ventil för att komma bort från det dagliga jobbet", säger finansmannen Peter Wallenberg.

Foto: Andreas Hillergren Bild 4 av 4

Peter "Poker" Wallenberg är inte som andra förare i STCC. Han har ingen ambition att ta hem mästerskapet, slåss om uppmärksamheten i medierna eller att slå sig in i formel 1.

Man skulle kunna säga att han vill köra utan att synas.

Annons
Annons
Annons