X
Annons
X

Poker hör inte hemma på högskolan

Jag har länge undrat när man skall sluta upphöja poker som något som skulle vara överlägset andra spelformer? Vilket görs i dag inte minst av kvällstidningar samt vissa icke markbundna tv-kanaler.
Jämsides med värdeautomatsspelare så ligger Nätpoker redan i dag i topp när det gäller den spelform som genererar flest hjälpsökande spelberoende till landets spelberoendeföreningar.
När man ser hur marknaden spinner ­vidare på detta i form av pokerset som julklappstips och pokerspel i miniformat som fås när man ­köper Kalle Anka så blir man besviken men inte förvånad.

Men när man läser artikeln i Expressens Boråsdel (21/9) på nätet om att Borås högskola ämnar starta, enligt skolan, en seriös kurs i spelteori och poker, då blir man bestört och besviken.
Många pokerspelare har redan en övertro på att de skall kunna lära sig att bemästra spelet så att de kan bli pokerproffs och försörja sig på detta. Vad blir nästa steg? En kurs på jordbrukshögskolan för blivande travspelare? Eller en kurs på Tekniska Högskolan där man lockas lära sig att överlista spelmaskiner?

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X