Annons
X
Annons
X

Poker - en grej för tjejer?

Kvinnor kan. Och just kvinnorna är nu en viktig målgrupp för nätspelsföretagen.

– Visst vill vi locka kvinnor, säger Christian ”Bönan” Bönnelyche på Unibet.

Alexandra Pascalidou , längst till vänster är finalklar - hur ska det gå för de Magdalena in Betou och Sanna Ekman?
Alexandra Pascalidou , längst till vänster är finalklar - hur ska det gå för de Magdalena in Betou och Sanna Ekman?

Bönan tycker att redan finalklara Alexandra är en klar drömtjej - när det gäller att marknadsföra poker gentemot kvinnor, alltså. Han skulle inte heller ha något emot att se Pernilla Wiberg, Anja Pärson eller systrarna Kallur vid bordet.

– Det måste vara tjejer som utstrålar att de kan något, vill något, säger han. Hellre det än bara tjejer som är snygga. Man kommer inte med i Pokermiljonen bara för man är dokusåpakändis.

Det går att locka fler kvinnor till pokerbordet, tror han. Redan nu ökar andelen som spelar online stadigt. Marknaden vad gäller kärnmålgruppen, någotsånär unga män, börjar bli mättad. Och då riktas blickarna mot kvinnorna.

Annons
X

– Poker är ju en hjärnornas kamp, ett mindgame. Titta på Lotta Bromé, hon var ju fantastisk. Eller Magdalena in de Betou, som är med för andra gången. För att inte tala om Dilba.

Ett spelföretag försökte till exempel i höstas locka fler kvinnor genom att låta spelarna tävla om shopping. Tre vinnare fick shoppa för 100 000 var och segraren fick göra av med en miljon kronor. Enligt företaget var kampanjen lyckad, det var många tjejer som började spela.

Hur många tjejer det är som spelar poker på nätet är det svårt att veta. Många av de namn som spelarna använder sig av är neutrala och en hel del tjejer väljer med flit namn som inte avslöjar deras kön.

Stäng

SvD VIN & MAT:s NYHETSBREV – vintips och recept direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Alexandra Pascalidou håller med om att poker borde passa kvinnor lika bra som män. Fast själv saknar hon många av de egenskaper man sägs behöva.

  – Fast en sak gjorde mig upprörd, säger Alexandra. Det var ett råd jag fick innan jag skulle spela här, av... ja, strunt samma, någon som vet vad han pratar om. Han sa att om man som kvinna glider in i en djup urringning kan det ju ge vissa fördelar, att killarna får svårt att koncentrera sig. Det var det värsta jag hört. Något sådan skulle jag aldrig göra.

  Många tjejer spelar redan på bingo på nätet. Bingo är idag det största nätspelet internationellt och växer snabbt även i Sverige.

  – Ja, och vi kan se att det framförallt är yngre tjejer som spelar, det hade vi kanske inte riktigt väntat oss, säger Christian Bönnelyche på Unibet.

  Återstår väl att se hur det går, både för tjejerna i Pokermiljonen, på nätet och de som ställer upp i stora pokerturneringar.

  Kanske var det ett tidens tecken att hela två kvinnor fanns med vid finalbordet under poker-SM som spelades nyligen.

  Noomi Hebert

  Annons
  Annons
  X

  Alexandra Pascalidou , längst till vänster är finalklar - hur ska det gå för de Magdalena in Betou och Sanna Ekman?

  Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X