Pokémon: Detective PikachuPokémon-film hade kunnat vara ännu mer skruvad

Pikachu, här med Justice Smith i rollen som Tim. Rösten till den gula pokemónfiguren görs av Ryan Reynolds.
Pikachu, här med Justice Smith i rollen som Tim. Rösten till den gula pokemónfiguren görs av Ryan Reynolds. Foto: Twentieth Century Fox

Förutsättningar för kul knas-action finns i ”Pokémon: Detective Pikachu”. Men tyvärr driver man inte de sinnesutvidgande premisserna tillräckligt långt.

Under strecket
Publicerad
Annons

En mix av noir-flirtande snutfilm och mysig kompisrulle med en Ryan Reynolds-röstad pokémon i en av rollerna? Japp, där har vi ”Detective Pikachu”, den första live action-filmen byggd på den omfattande Pokémon-världen. Lika roligt som det låter? Vi ska återkomma till det.

”Detective Pikachu” tar avstamp i ett spel från 2016 med samma namn, och huvudperson är Tim som vuxit upp med sin mormor efter att mamman dött och pappan helt gått upp i jobbet som polis i Ryme City. Och Ryme City, en jättehybrid av London och Hongkong ungefär, är en plats där där pokémon-figurer och människorna lever som jämlikar (den normala ordningen är att människor fångar och sen tränar pokémons – ni vet, ”Pokémon go” och så vidare?). 

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons