Podd: Vårbudgeten allt annat än grön

Foto: Lars Pehrson/SvD/TT / TT NYHETSBYRÅN

PODD | 10 april. I dagens avsnitt av Ledarredaktionen diskuteras regeringens vårändringsbudget som nu har presenterats. Vad är bra, vad är dåligt och är den verkligen på bäversafari-nivå? Lyssna direkt här.

Under strecket
Publicerad
Annons

En ”skattechock från vänster”. Så kallade Moderaternas ekonomisk-politiska talesperson Elisabeth Svantesson budgeten. “Den här politiken saknar en tydlig inriktning”, sade Kristdemokraternas Jakob Forssmed. “En pinata som skvätter åt alla håll” sade Timbros vd Karin Svanborg-Sjövall i SVT. Elisabeth Svantesson kritiserar den också för att lägga pengar på bäversafari samtidigt som man skär ner på polisen.

Är budgeten på bäversafari-nivå? Med särskilt fokus på miljöpolitiken och innovationspolitiken diskuterar ledarsidans Lydia Wålsten tillsammans med Christian Sandström, docent på Ratio och Chalmers Tekniska Högskola, som undervisar i teknisk förändring, Jacob Lundberg, doktor i nationalekonomi och chefekonom på Timbro samt Torbjörn Hållö, ekonom på LO.

Jacob Lundberg konstaterar att politikerna hellre vill hålla på med kliv och katapulter hellre än att föreslå klimatpolitik som har någon faktisk verkan.

Politiker tycker om att skapa olika stöd för att framstå som aktiva. Det konstaterar Christian Sandström som menar att det skulle vara bättre att ta bort olika hinder för företag.

Torbjörn Hållö håller med och konstaterar att politiker ofta använder sig av så kallade pressmeddelandepengar, som inte gör så stor skillnad men kan användas för att skapa en positiv bild.

Harrisons historiska brott on acastembed.acast.com
Annons
Annons
Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons