Podd: Valet som alla vann

Foto: Henrik Montgomery/TT / TT NYHETSBYRÅN

PODD | 27 maj. I dagens avsnitt av Ledarredaktionen diskuteras Europaparlamentsvalet, dess resultat och vad det har för konsekvenser. Lyssna direkt här.

Under strecket
Publicerad
Annons

Europa – vi har ett resultat. Vid sidan av Soraya Posts och Jonas Sjöstedts bittra kommentarer om att de båda förtjänade mer stöd än vad väljarna i demokratisk ordning valde att ge dem, så är vem man än frågar, väldigt glada över resultatet. Alla får påse, som Tove Lifvendahl skrev i en snabbanalys i natt. Kritiken mot EU tycks obefogad, alla vinner på samarbetet!

Nu har också kampen om det som, för att parafrasera Lars Gustafsson, slutsatsformuleringsprivilegiet, utbrutit, och i sociala medier ses förbittrade partiarbetare kritisera dem som inte odelat ansluter sig till tolkningen att det egna partiets relativa framgångar är det viktigaste att framhålla.

Här ska vi nu försöka bena lite i olika tolkningar valresultatet, och även fundera över vad som händer nu? Efter att sista rösten är räknad finns förstås alla de stora frågor kvar som alla talade om i valrörelsen att EU behöver hantera.

Det talar ledarsidans Tove Lifvendahl, Lydia Wålsten och Olof Ehrenkrona om tillsammans med Carl Bildt, bland annat tidigare statsminister och utrikesminister.

Harrisons historiska brott on acastembed.acast.com
Annons
Annons
Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons