Podd: Upptäck Högbergsgatans pärlor

Det är dags för femte delen i SvD:s poddsatsning Mitt Stockholm. Skådespelerskan Helena af Sandeberg väljer i avsnittet ut fem pärlor på Högbergsgatan. Lyssna på vandringen samtidigt som du har kartan i handen. Här hittar du dessutom platserna som det talas om i podden. Välkomna att bläddra och se platserna förr och nu!

Under strecket
Publicerad
Annons

I varje avsnitt fokuserar vi på en gata och låter en initierad person vandra med på gatan och ta ut fem pärlor. De tidigare avsnitten har handlat om Hamngatan, Björngårdsgatan, Sturegatan och Pipersgatan. I avsnittet som läggs ut fredag 13 juni befinner vi oss på Högbergsgatan på Södermalm.

I fokus denna gång är Helena af Sandeberg som tillsammans med SvD:s Johan Lindberg promenerar på gatan. Skådespelerskan berättar under en avspänd promenad öppenhjärtigt om sina starka band till gatan. Här gick hon på Södra Latin och här fick hon senare sin första egna lägenhet under 1990-talet. Helena berättar i podcasten om Söders förvandling sedan 1990-talet. Hon tycker att det har blivit för polerat.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons