Annons

Podd: SD fimpar Kristina Winberg

Foto: Emil Langvad/TT

PODD | 20 maj. I dagens avsnitt av Ledarredaktionen diskuteras Sverigedemokraternas petning av Kristina Winberg. Lyssna direkt här.

Under strecket
Publicerad

Med mindre än en vecka kvar till valet valde Sverigedemokraterna att 19 maj peta Kristina Winberg, som suttit i EU-parlamentet sedan 2014, från sin EU-lista. Enligt SD:s pressmeddelande ska Kristina Winberg ha ”gett prov på klandervärt och omdömeslöst uppförande”.

Hon påstås konkret har gjort två saker: uttryckt sig hotfullt i förhållande till partiet och försökt skada partiets anseende genom att konspirera för att smutskasta partikamrater genom media.

Det som har hänt sedan 19 maj är att det har blivit offentligt att Kristina Winberg har talat med Expressen om en inspelning av en kvinna som ska ha blivit tafsad på av partiets förstanamn Peter Lundgren.

Hur stort problem är petningen för Sverigedemokraterna? Det diskuterar ledarsidans Lydia Wålsten och Olof Ehrenkrona tillsammans med Svend Dahl, chef för Liberala Nyhetsbyrån och Dick Erixon, chefredaktör och ansvarig utgivare för Sverigedemokraternas tidning Samtiden.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons