Annons

Podd: Påskterrorn

PODD | 24 april. I dagens avsnitt av Ledarredaktionen diskuteras terrorattackerna i Sri Lanka under påskdagen. Vad har hänt och vad får det för betydelse? Lyssna direkt här.

Under strecket
Publicerad

I dagens avsnitt av Ledarredaktionen diskuteras det som fått namnet Påskterrorn, nämligen terrorattackerna i Sri Lanka under påskdagen. Vad har hänt och vad betyder det här? Det reder ledarsidans Tove Lifvendahl och Olof Ehrenkrona ut tillsammans med Harald Sandberg, som var Sveriges ambassadör i Indien 2012–2017, vilket är den beskickning som nu har ansvar för Sri Lanka i samarbete med Sveriges honorära konsulat i Colombo och UD:s konsulära enhet. Harald Sandberg har också tjänstgjort som ambassadör i Indonesien och ansvarade för den svenska hanteringen av bombdåden på Bali 2002 liksom evakueringen av svenskar från Libanon 2006.

I helgen miste mer än 300 människor livet då en rad kyrkor och lyxhotell i Sri Lanka utsattes för flera självmordsdåd. Polisen har också upptäckt att ytterligare attentat planerats. På Colombos största busstation hittades 87 detonationer och man har också hittat sprängladdningar på Colombos flygplats – ett nästan två meter långt plaströr med sprängladdningar – som har desarmerats.

Vi ber om ursäkt för den på grund av tekniska problem bristande ljudkvalitén i detta avsnitt.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons