X
Annons
X

Podd: Orrenius om IS-barnen

PODD | 15 april. I dagens avsnitt av Ledarredaktionen diskuteras de IS-barn som befinner sig i syriska läger och om huruvida de borde komma hem till Sverige, och i så fall på vilket sätt. Lyssna direkt här.

Publicerad

I dagens avsnitt av Ledarredaktionen diskuteras de IS-barn som befinner sig i syriska läger och om huruvida de borde komma hem till Sverige, och i så fall på vilket sätt. Reportaget som DN:s Niklas Orrenius publicerade i lördags med bilder av Lotta Härdelin har sänt chockvågor genom svenska folket. I centrum för den efterföljande debatten har frågan om hur den svenska regeringen nu ska agera för att få hem barnen.

I sin ingress skrev DN följande: “Mohammed Skråmo är en av femton svenska ettåringar som är fast i norra Syrien. Totalt lever 64 svenska barn instängda i läger under svåra förhållanden. Föräldrarna reste till Syrien för att ansluta sig till terrorsekten IS. Nu är de flesta pappor döda”.

Hur är situationen i lägren? Varför får barnen inte mat, och vad händer egentligen i regeringskansliet? Det diskuterar ledarsidans Lydia Wålsten och Olof Ehrenkrona tillsammans med författaren till reportaget, Niklas Orrenius som är med på länk från Malmö samt Anders Lindberg, politisk chefredaktör på Aftonbladet.

Annons
X

Vi ber om ursäkt för den på grund av tekniska problem bristande ljudkvalitén i detta avsnitt.

Annons
X

Läs även

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X