Podd: EU-valrörelsen kulminerar med Adaktusson

Foto: FREDRIK PERSSON / TT / TT NYHETSBYRÅN

PODD | 22 maj. I dagens avsnitt av Ledarredaktionen diskuteras Lars Adaktusson och hur han röstat om abort i Europaparlamentet. Lyssna direkt här.

Under strecket
Publicerad
Annons

I dagens avsnitt diskuteras EU-valrörelsens senaste hype, där Kristdemokraternas Lars Adaktusson kritiseras starkt av Bland andra Centerpartiets Fredrick Federley och Liberalernas Jan Björklund. Enligt Dagens Nyheter ska Lars Adaktusson ha röstat nej i frågor om kvinnors rätt att göra abort 22 gånger. Sjäv säger Adaktusson, i samma tidning, att han tycker att kvinnan själv ska få välja, men att aborttalen ska hållas nere och inte vara en fråga för EU. Hans röstande handlar om att socialpolitik inte ska avgöras i Bryssel.

Lars Adaktusson inte röstade för den en resolution som fördömde att en våldtagen 10-årig flicka i Paraguay inte fått göra abort. Är detta verkligen vad EU ska besluta om och har Adaktusson kört eget lopp eller är det i linje med Kristdemokraternas politik? Det diskuteras i dagens avsnitt av Ledarredaktionen, med ledarsidans Maria Ludvigsson och Tove Lifvendahl tillsammans med Caspian Rehbinder, researcher på Timbro, och Elisabeth Sandlund, ledarskribent i tidningen Dagen.

Harrisons historiska brott on acastembed.acast.com
Annons
Annons
Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons