Annons

Podd: Bör Sverige arrangera OS?

Foto: Jessica Gow/TT

PODD | 9 april. I dagens avsnitt av Ledarredaktionen diskuteras Vinter-OS. Regeringen säger ja till OS 2026 i Sverige och går in med säkerhetsgaranti för arrangemanget. Hur påverkar det skattebetalarna och går det verkligen att arrangera OS utan förlust? Lyssna direkt här.

Under strecket
Publicerad

Regeringen säger ja till OS 2026 i Sverige och går in med säkerhetsgaranti för arrangemanget. Det innebär att den sista biten har fallit på plats för en svensk ansökan. Om Sverige får OS så kommer arrangemangen att delas mellan Stockholm, Åre, Falun och även en stad i Lettland.

Men kritikerna är oroliga för skattebetalarnas del. Den enda stad som gått med vinst på ett OS är Los Angeles 1984.

De som vill se ett OS i Sverige menar tvärtom att situationen är ny eftersom de har hittat ett nytt upplägg att finansiera arrangemanget på. Vem har rätt?

Ledarsidans Lydia Wålsten och Olof Ehrenkrona diskuterar med Björn Eriksson, ordförande för Riksidrottsförbundet, Johan Gustafsson, Slöseriombudsman hos Skattebetalarnas förening och Isak Kupersmidt, ersättare i kommunfullmäktige i Stockholms stad (C) och doktorand i nationalekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons