Podd: Antisemitismen i SSU

Foto: Maja Suslin/TT / TT NYHETSBYRÅN

PODD | 7 maj. I dagens avsnitt av Ledarredaktionen diskuteras SSU Skåne och antisemitism. Lyssna direkt här.

Publicerad
Annons

I dagens avsnitt av Ledarredaktionen diskuteras SSU Skåne som är i blåsväder för att de har sjungit en sång om att krossa sionismen under första maj-tåget i Malmö.

Moderaternas gruppledare Tobias Billström kräver nu att statsminister Stefan Löfven ska ta avstånd. SSU:s ordförande Philip Botström säger att han har talat distriktet tillrätta.

Ordföranden för SSU Skåne själv, Electra Ververidis, var först överslätande och sa “Det finns alltid några som missförstår det man säger och det kan man inte recensera, precis som man inte kan recensera någon annans känslor”, men i söndags lät det annorlunda när hon sade “De senaste dagarna har vi fått kritik eftersom (ramsan) har tolkats som ett uttryck för antisemitism. Vi kommer därför inte sjunga den här ramsan mer. SSU Skåne kommer att uttrycka vår solidaritet med Palestina och kritik mot Israels orättfärdiga ockupation på andra sätt.”

Vad har Socialdemokratin i Malmö för hållning till Israel? Det diskuterar ledarsidans Lydia Wålsten och Olof Ehrenkrona tillsammans med Eli Göndör, doktor i islamologi och Aron Verständig, ordförande för Judiska församlingen i Stockholm.

Harrisons historiska brott on acastembed.acast.com
Annons
Annons
Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons