Platsbrist kan ligga bakom gravids död

Orsaken till en gravid kvinnas död på Mölndals sjukhus utreds sedan ledningen anmält händelsen enligt lex Maria. Arkivbild.
Orsaken till en gravid kvinnas död på Mölndals sjukhus utreds sedan ledningen anmält händelsen enligt lex Maria. Arkivbild. Foto: Stina Stjernkvist/TT

En gravid kvinna som kom till akuten på Mölndals sjukhus med huvudvärk och kräkningar avled. Sjukhuset gjorde en lex Maria-anmälan och nu utreds det om platsbrist kan ha varit en bidragande orsak till att kvinnan miste livet, rapporterar SVT Nyheter Väst.

Under strecket
Publicerad
Annons

Kvinnan kom till sjukhuset i december men på grund av platsbrist fick hon stanna på akuten över natten i stället för att skickas till den neurologiska avdelningen för en magnetröntgen av hjärnan. När kvinnans tillstånd försämrades opererades hon, men hennes liv gick inte att rädda.

Ledningen för Sahlgrenska sjukhuset, som Mölndals sjukhus är en del av, vill inte kommentera händelsen medan den utreds. Men enligt Karin Frank, huvudskyddsombud för Vårdförbundet på Mölndals sjukhus, är situationen allvarlig.

Annons
Annons
Annons