Annons

Plastbantning på torget blev succé

Malmös torghandel har plastbantat i tre månader. På Möllevångstorget betecknas förbudet mot plastpåsar som en succé – det har blivit renare runt torget och många kunder har vant sig vid att ta med sig egna kassar, väskor och korgar.

Under strecket
Cecilia Klintö / TT
Publicerad

"Förbudet är jättebra, för det flög runt mycket påsar här tidigare", säger Emily Frigyes, stamkund på Möllevångstorget i Malmö.

Foto: Andreas Hillergren/TT

"Förut var det en plastpåse för löken och en för morötterna och sedan fick du en stor plastpåse till allt. Så det här är en jättebra förändring verkligen", säger Jennifer Lundblad, som handlat frukt och bär till ett barnkalas.

Foto: Andreas Hillergren/TT

Malmö stad har förbjudit plastpåsar inom torghandeln i Malmö.

Foto: Andreas Hillergren/TT

Torghandlaren Khaled Bayomi tycker att det var rätt att förbjuda plastpåsar. Möllevångstorget har blivit renare.

Foto: Andreas Hillergren/TT

Torghandlaren Mohamed Idriz har fullt upp att serva sina kunder. Han tycker att papperspåsarna är opraktiska och dyra.

Foto: Andreas Hillergren/TT

Jimmy Andersson Gren har varit torgvakt på Möllevångstorget i 23 år och klagomålen på nedskräpningen runt torget har varit en följetong.

Foto: Andreas Hillergren/TT

– Självklart skulle vi ha gjort detta tidigare, säger Andreas Schönström (S), kommunalråd med ansvar för teknik och service.

De första två veckorna i maj var förbudet på prov och omfattade bara ett av Malmös torg, Möllevångstorget. Sedan utvidgades det till all försäljning på kommunal mark.

Annons
Annons
Annons