Annons
X
Annons
X

Planerade skaffa familj med sin dotter

Josef Fritzl ville ha barn med sin dotter Elisabeth – och använde därför inte preventivmedel vid övergreppen mot henne nere i källaren under huset i Amstetten i Österrike. Det avslöjas när nya detaljer kring Fritzls motiv nu blivit kända.

Foto: ALL OVER PRESS

Tidigare artiklar om dramat i Österrike:

Läs även

Genom sin advokat Rudolf Mayer ger 73-årige Josef Fritzl sin bild av varför han 1984 spärrade in sin dotter i ett källarutrymme under det hus som familjen bodde i och där han utsatte henne för sexuella övergrepp i flera år.

I går menade Fritzl att rapporteringen kring händelsen i Amstetten har varit allt för ensidig, och i dag kommer nya uppgifter om Fritzls motiv. Han ville, skriver han i ett skriftligt uttalande, rädda sin dotter från ”dåliga människor”.

Annons
X

”Ända sedan hon kom i puberteten vägrade hon lyda våra regler. Hon spenderade nätter i sjaskiga barer med att dricka alkohol och röka. Jag försökte bara få bort henne från misären”, skriver Josef Fritzl enligt brittiska The Times.

Han fortsätter senare:

”Jag fixade ett jobb som servitris åt henne, men hon gick inte dit på flera dagar. Hon rymde två gånger och umgicks med dåliga människor under tiden. Jag tog hem henne, men hon försökte bara rymma igen.”

”Det är därför jag var tvungen att göra någonting. Jag var tvungen att skapa en plats där jag kunde stänga in Elisabeth, även om det krävdes våld.”

Enligt nyhetsbyrån Reuters uppger Fritzl att han först höll sin dotter inspärrad i ett år utan att begå några övergrepp. Men han hamnade, enligt sig själv, i en ”ond cirkel” som det inte gick att ta sig ur. Begäret, säger han, blev för starkt och han började utnyttja sin dotter sexuellt.

”Jag visste att Elisabeth inte ville att jag gjorde vad jag gjorde mot henne. Jag visste att jag skadade henne”, skriver Fritzl enligt The Times och fortsätter:

”Men begäret att slutligen smaka den förbjudna frukten var för starkt. Det var som ett beroende.”

Under de 24 år som Elisabeth Fritzl satt inlåst i det fönsterlösa utrymmet i källaren fick hon sju barn med sin far. Och nu avslöjar Josef Fritzl att han ville ha barn med sin dotter – och därför inte använde preventivmedel vid övergreppen.

”Jag såg fram emot att få barn med henne. Det var en vacker tanke för mig, att ha en riktig familj, även nere i källaren, med en duktig fru och några barn”, skriver Fritzl.

Advokat Mayer kräver nu att hans klients psykiska tillstånd ska utredas för att klargöra om han verkligen är frisk nog att åtalas, rapporterar Reuters. Själv beskriver Fritzl sig som en man som värdesätter anständighet och trevligt uppförande.

Tills vidare sitter han i häktet i staden Sankt Pölten – samtidigt som polisen och omvärlden försöker förstå hur han lyckades hålla sin dotter inspärrad i nästan ett kvarts sekel.

Annons
Annons
X
Foto: ALL OVER PRESS Bild 1 av 2
Foto: GETTY IMAGES Bild 2 av 2
Annons
X
Annons
X