EbenistPlanen att turisterna ska gå ifrån Blodbadet ett tag?

Restaurangen i Gamla stan är snygg men tyvärr når inte maten samma höjder som inredningen – om man inte är turist och sugen på renfilé.

Under strecket
Publicerad
Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg
Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg
Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg
Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg
Annons

Solen sänker sig över Gamla stans taknockar. En man i hatt guidar med yviga rörelser en grupp turister över Stortorgets kullerstensbeläggning. Blotta åsynen av hans livliga dramatisering av Stockholms blodbad ger oss semesterpirr i kroppen och vi sjunker ner i Ebenists mjuka soffor med en känsla av att vara utomlands. Åtminstone vid det besök då SvD Krogguiden inte blir hänvisade till den högljudda baren. Anledningen till att de vill sätta oss i baren är mycket oklar, men tycks ha att göra med hur bordet bokats. Först när vi hotar med att lämna restaurangen visas vi in i matsalen, där det finns gott om plats.

Nåväl, nu slutar vi älta det dåliga första intrycket – vi är ju trots allt på semesterhumör – och slänger oss istället över menyn. Crudo (italienska för rå), här torsken, låter god, blini med syltad svamp, smetana och rödlök också. Dessvärre hade fisken behövt mer syra, nu tar mojo rojo-såsen som serveras till över helt. Blinin, i sin tur, är både tjock och degig, och dränkt i den syrade grädden.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons