Plånboksvänligt på systemet

Fynda på bolaget Närmare 200 viner på Systembolaget reas bort ur sortimentet och utöver det finns ett flertal viner som har sänkt pris sedan förra veckan. Det finns fynd att göra men en hel del ska man också akta sig för.

Under strecket
Publicerad
Annons

Det är inget de skyltar med men om man är uppmärksam, så ser man att det sedan förra veckan pågår rea på Systembolaget. Två gånger per år, i april och oktober, trycker Systembolaget om sin stora sortimentskatalog och då kan också priserna justeras.
Att Systembolaget rear viner är inget nytt. Det har pågått i många år men det brukar inte synas några stora röda skyltar i butiksfönstren.

De viner som reas är produkter som ska utgå ur sortimentet. Vidare ska prissänkningen vara mer än 20 procent för att vinet ska betecknas som ett reavin.
Men det är inte bara bland reavinerna man kan fynda. Även andra viner har blivit billigare. I samband med att Systembolagets nya kataloger kommer ut kan leverantörer ändra sina priser på varor i det befintliga sortimentet - upp eller ner. Vanligast är upp men en hel del viner går också ner i pris. Oftast beroende på att leverantören vill sätta fart på försäljningen eller fasa in sig i ett prissegment, där man tror att vinet säljer bäst i förhållande till sina
konkurrenter.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons