Annons
X
Annons
X

Svenskar i nödlandning i Somalia

Ett passagerarplan med två svenska soldater ombord tvingades nödlanda på flygplatsen i Mogadishu, Somalias huvudstad, sedan en explosion inträffat i planet. Ingen av dem skadades, enligt Försvarsmakten.

Av TT
(uppdaterad)

Explosionen inträffade omkring fem minuter efter att planet hade lyft. Ett hål blåstes ut i flygplanskroppen och en brand utbröt ombord.

Inledningsvis rapporterades att två personer skulle ha omkommit i samband med explosionen, men en agent för flygbolaget uppgav senare för Reuters att de skadades lindrigt.

Ingen av svenskarna skadades i explosionen. Båda har dock läkarundersökts, uppger Försvarsmakten.

Annons
X

– Det vi kan konstatera att de här två har befunnit sig ombord. De är skärrade och vi fokuserar nu på att ge dem det stöd de behöver, säger Jesper Tengroth, pressekreterare vid Försvarsmakten, till TT.

Vad som orsakade explosionen är ännu oklart.

Passagerarplanet hör till det Dubaibaserade flygbolaget Daallo Airlines. Planet hade 180 personer ombord och var på väg till Djibouti.

Sverige har ett mindre antal soldater på plats i Somalia för att utbilda och handleda den somaliska statsapparaten i säkerhetsfrågor. De ingår i det så kallade European Training Mission, där cirka 100 militärer och civila från 13 EU-länder samt Serbien deltar.

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X