Annons

”Placera Nobel Center i nya universitetsområdet”

Vi vill framföra ett förslag på bättre placering av Nobel Center än Blasieholmen. Med vårt förslag berikas Nationalstadsparken samtidigt som Stockholms city slipper förstörelse av ett nationellt kulturarv. Det skriver Gunnar Aronsson och Ludvig Rasmusson som föreslår att Nobel Center placeras nära KTH.

Under strecket
Publicerad

Bygg Nobel Center på mark som nu upptas av spårområdet för Roslagsbanan vid Östra station. Det skriver Gunnar Aronsson och Ludvig Rasmusson.

Foto: Privat, Ulla Montan, © David Chipperfield Architects
Foto: © David Chipperfield Architects

Gunnar Aronsson och Ludvig Rasmusson

Foto: Privat, Ulla Montan

Motståndet mot Nobel Center placering på Blasieholmen är utbrett. Argumenten tycks självklara och behöver inte upprepas här. Men ändå drivs projektet framåt med en obeveklighet som syftar till att få Blasieholmsplaceringen att framstå som den enda möjliga.

Vi vill här framföra ett förslag på bättre placering. Bygg Nobel Center på mark som nu upptas av spårområdet för Roslagsbanan vid Östra station och norrut. Flytta övergången mellan Roslagsbanan och tunnelbanan till Station Universitetet och bygg en modern och bekväm station där för Roslagsbanans resenärer med en underjordisk gång till tunnelbanans Station Universitet. Sträckan är bara ett hundratal meter fram till stationens perrong.

Annons
Annons
Annons