Annons

Pjäsen om Hallandsåsmord skjuts upp

Kvinnorna, båda 18 år, påträffades av en slump liggande på marken i vinterkylan i ett skogsbryn på Hallandsåsen morgonen den 17 januari 2004. Det visade sig att de hade avlidit av en kombination av kraftigt våld och nedkylning. Arkivbild.
Kvinnorna, båda 18 år, påträffades av en slump liggande på marken i vinterkylan i ett skogsbryn på Hallandsåsen morgonen den 17 januari 2004. Det visade sig att de hade avlidit av en kombination av kraftigt våld och nedkylning. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT
TT
Publicerad

Mordet på Hallandsåsen skakade hela landet. Två tonåringar, 17 och 18 år, misshandlade de två 18-åriga kvinnorna grovt, körde i väg i kvinnornas bil och lämnade dem att dö i snön. I april, 14 år efter mordet, meddelade Helsingborgs stadsteater att händelsen blir pjäs med premiär våren 2020. Men nu skjuter teatern upp pjäsen, rapporterar SVT Nyheter Helsingborg.

Orsaken är att arbetsmaterialet som ligger till grund för pjäsen blivit mer omfattande, och även personer som inte berörs på nära håll av mordet hör av sig för att prata. Målet är att uppsättningen får premiär inom två år.

Annons
Annons
Annons