Enzo'sPizzakrog med mycket mat men utan själ

Öl, pizza och fotboll. Enzo's vid Hornstull är väl grabbigt men med en uppryckning i köket skulle Krogguiden ändå kunna trivas.

Publicerad
På Enzo's är fotboll på stora tv-skärmar underhållningen till pizzan. .

På Enzo's är fotboll på stora tv-skärmar underhållningen till pizzan. .

Foto: Tomas Oneborg
I Hornhuset vid Hornstull finns tre restauranger. Enzo's ligger högst upp.

I Hornhuset vid Hornstull finns tre restauranger. Enzo's ligger högst upp.

Foto: Tomas Oneborg
Annons

Mycket mat, lite själ. Så kan man krasst sammanfatta Enzos, restaurangen högst upp i mathuset Hornhuset vid Hornstull på Södermalm. Nu behöver det inte vara något alltigenom negativt. Enzos ger sig inte ut för att vara någon matekvilibrist, som erbjuder smakupplevelser utöver det vanliga. Här är det pizza, rödvin eller en öl som gäller allt ackompanjerat av fotboll på någon av TV-skärmarna som hänger i taket.
Profilen är amerikansk diner möter italienskt fotbollshak. Det är högt i tak, vackert lagt klinkersgolv och stora fönster ut mot Långholmsgatan. Svart-vita fotbollsbilder pryder väggarna och fotbollströjor hänger i baren.
Det är en grabbig inramning. Redan när Krogguiden besökte detta restauranghus första gången, då den dåvarande finkrogen på mellanplanet, hade vi synpunkter på det grabbhö-hö-höiga namnet Hornhuset. Detta kvarstår, som en störande nagel i ögat, på ett annars okej nybygge på en plats som tidigare var rätt död.

Pizzorna får med beröm godkänt. Salsiccia är en fettdrypande läckerbit. Generöst med mozzarella, utmärkt grillad paprika och massor av salsiccia, man är mätt för en vecka. Classica med getost, honung och pinjenötter, gör oss också på gott humör. Likaså Margeritha med buffelmozzarella och basilika. Det är enkelt, gott och utan krusiduller.
Men lämnar man ”pizza-landet” blir det mer problematiskt. En halvledsen osttallrik och en bräda italienska charkspecialiteter lyfter inte som förrätt. Och den vegetariska cannellonin har trådiga bitar av kronärtskocka i sig.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons