Annons

Pizzafest hägrar för USA-soldater i fält

Här är en prototyp till pizzan som snart kommer att inkluderas i sortimentet av fältransoner, kända som "Meals Ready to Eat" (MRE) i den amerikanska armén.
Här är en prototyp till pizzan som snart kommer att inkluderas i sortimentet av fältransoner, kända som "Meals Ready to Eat" (MRE) i den amerikanska armén. Foto: Steven Senne/AP/TT

Den har liknats vid fältmatens heliga graal och har länge gäckat Pentagons forskare. Men snart väntas amerikanska soldater kunna njuta av pepperonipizza i krigszoner.

Det svenska försvaret kan redan erbjuda pizza såväl som en tacoliknande rätt.

TT TT
Publicerad

Försenad igen och igen. Tester som slutat i besvikelse och en brun oaptitlig produkt. Men efter år av motgångar och laboratorietester har tjänstemän från den amerikanska armén meddelat att en mytomspunnen och efterlängtad mjukkonservspizza kommer att hamna i soldatryggsäckar från och med nästa år.

Anrättningen är framtagen för att klara tre års förvaring i påse i höga temperaturer. Och även om den inte går att jämföra med en nygräddad pizza från en italiensk restaurang står den sig ändå bra mot sådana som köps i butik, enligt David Accetta som är talesperson för Natick Soldier Research Development and Engineering Center som har testat sig fram till perfektion.

Pizzan har varit en av de mest efterfrågade maträtterna för amerikanska soldater som längtar efter en liten bit normalitet på slagfält och i andra katastrofområden.

Foto: Steven Senne/AP/TT Bild 1 av 2

Natick Soldier Research, Development and Engineering Center har lagt fler flera år på att ta fram en pizza som fungerar på fältet.

Foto: Steven Senne/AP/TT Bild 2 av 2
Annons
Annons
Annons