Annons
Recension

Halv trappa plus gårdPirrigt äventyr för smaklökarna

Under strecket
Publicerad

Att äta anständigt kinesiskt i Stockholm har länge varit en i princip omöjlig nåd att undfaras, hur mycket man än stilla bett om den. Då och då dyker det upp kinakrogar som får rykte om sig att servera ”genuin mat”, men förhoppningarna brukar komma på skam i samma ögonblick som de konserverade, gummiaktiga bambuskotten landar på bordet. Med vissa undantag har Kina som matland varit sorgligt misshandlat på våra breddgrader.

Att Erik Videgård skulle bli mannen som ändrade på detta är egentligen inte förvånande. Denne idoge krögare var ju med restaurang East den förste att innovera det asiatiska krogutbudet i Sverige för drygt ett decennium sedan. När han nu tagit sig an Sichuan-köket är det med samma grundlighet och entusiasm, men med snäppet högre gastronomisk ambition.

Annons
Annons
Annons
Annons