Annons
Recension

Anspråkslösa förslagPirinen lyckas med konsten att undvika gubbsjukan

Joakim Pirinen, född 1961, är en av Sveriges mest kända serietecknare. Han fick sitt stora genombrott 1985 med albumet ”Socker-Conny” och har sedan dess givit ut seriealbum och bilderböcker samt skrivit pjäser.
Joakim Pirinen, född 1961, är en av Sveriges mest kända serietecknare. Han fick sitt stora genombrott 1985 med albumet ”Socker-Conny” och har sedan dess givit ut seriealbum och bilderböcker samt skrivit pjäser. Foto: Caroline Andersson

400 förslag på alternativa ord för snippa i all ära – det är när Joakim Pirinen släpper fram det rått personliga som hans ”Anspråkslösa förslag” väcker störst nyfikenhet.

Publicerad

Det är en farlig tid att vara en man i USA, sa Donald Trump nyligen angående turerna kring #metoo. Komikern Sarah Silverman rättade honom: En farlig tid om du är en man som våldtar folk.

Joakim Pirinen presenterar sig med att han ”har gett ut tjugo böcker i eget namn och medverkat i oräkneliga andra. Bortsett från det överspelade albumet ’Socker-Conny’ har inget uppskattats efter förtjänst, det vill säga nästan inte alls”. I sin nya bok ”Anspråkslösa förslag” samlar han precis som titeln antyder en rad absurda idéer. ”Denna samling anspråkslösa förslag riktar sig till staten och samhället i allmänhet, och individer som känner ansvar i synnerhet.”

Bild 1 av 1
Annons
Annons
Annons